The Christmas Carol Singers

Maria Plessers
Annique Janissen
Christof Chapsis

Annique Janissen (mezzo) studeerde in 2011 af aan de Fontys dansacademie, afdeling musicaltheater. Hier speelde de Tilburgse in stukken als Godspell, Company en TheDreaming. Op haar 14de begon ze bij de MusicAllFactory jongeren, waar ze een opleiding van vier jaar afrondde. Als kind verzorgde ze reeds optredens met Frans Bauer en Celine Dion. Naast zingen en acteren kan Annique ook uitstekend goed dansen en dat deed ze reeds bij de Night of the Proms concerten in Nederland. In Engeland is ze zeer actief als allround entertainer. Hier leerde ze steltlopen, vuurdansen en nog veel meer. Annique is lid van de Nederlandse folkmuziekgroep the Crazy Dutch Regulars. In 2010-2011 stond Annique in het ensemble van de topmusical Oliver! van Musical van Vlaanderen. Sinds 2012 staat ze met Ladies of the Fifties, en sinds 2015 met Ladies of the Sixties, op de Belgische en Nederlandse podia. Vanaf 2020 zal ze rondtoeren met Ladies of the Seventies. Tevens is Annique actief als danscoach bij verschillende gezelschappen in binnen- en buitenland.

Christof Chapsis (tenor) studeerde ‘muziektheater’ aan het Fontys Conservatorium van Tilburg. Hij kreeg er zangles van Ingrid Zeegers en Edward Hoepelman, dramales van Roeland Vos, Brigitte Odett en Oda Buijs en dansles van André de Jong, Danielle Waijers en Caroline Neijndorff.

In 2012 speelde Christof in het massaspektakel “De Merodes” en in 2014 in "Marie Antoinette", beide in een regie van Luc Stevens. In 2014-2015 stond hij in het ensemble van de Studio 100 musical “14-18” in een regie van Frank Van Laecke. Verder was Christof te zien in de theaterproductie “Zoon/Lief” en de revue “Even Geduld AUB”.  Daarnaast had hij een gastrol in de populaire Vlaamse tv-reeks “Familie” en was hij een tijdje zanger in de boysband “5th Avenue”. Deze herfst staat hij op de planken in de schoolvoorstelling 'Spiekpietjes' en in 2020 speelt hij de titelrol in de kindermusical Arthur & de strijd om Camelot. Christof is ook actief als solozanger in de commerciële muziek onder zijn eigen naam.


Rick van den Belt (bariton) studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Musicaltheater. Daarna begon hij aan de Master of Music, waarvan hij in 2019 afstudeerde. Tijdens zijn Master-opleiding volgde Rick zanglessen bij Edward Hoepelman en Ivar Costenoble. De afgelopen jaren was Rick in Nederland en België te zien in de musicals Chaplin, Ridders van de Ronde Keukentafel en Kiss of the Spider Woman, als poppenspeler in de Efteling en in De Notenkraker door Theater Terra. Eind 2018 tourde Rick met de opera A Quiet Place door Nederland en momenteel tourt hij door Nederland en België met de opera Die Zauberflöte. Rick is actief geweest als assistent muzikaal leider bij Op Hoop van Zegen door De Graaf & Cornelissen Entertainment, en als muzikaal leider bij musicals zoals o.a. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Petticoat, All Shook Up en de Nederlandse premières van The Spitfire Grill, Carrie, Curtains en Bring It On.

The Christmas Carol Singers

The Christmas Carol Singers © 2009

The Christmas Carol Singers

Maria Plessers (sopraan) genoot een klassieke zangopleiding aan de Stedelijke muziekacademie van Beringen, de Kunsthumaniora van Brussel

en het Conservatorium van Gent. Ze kreeg tevens zangles aan het

befaamde L'Académie Internationale de Musique van Nice en volgde de masterclass A way of singing bij Edward Hoepelman. In 2008 werd

ze verkozen tot aanstormend musicaltalent dankzij haar overwinning in

de MSNfame wedstrijd. Maria zong de laatste jaren in verschillende professionele producties in binnen- en buitenland in zowel de opera-, musical- als theaterwereld. Maria vertolkte ‘de aardbeienverkoopster’ in de topmusical Oliver! van Musical van Vlaanderen en ze zong in de Zomeropera Manon Lescaut in Alden Biesen, beide geregisseerd door Frank Van Laecke.  Ze is één van de vier Ladies in de succesvolle muziekvoorstelling Ladies of the Fifties (sinds 2012), Ladies of the Sixties (sinds 2015) en Ladies of the Seventies (vanaf 2020). In 2016 was Maria te zien in het totaalspektakel De Groote Rappel in Leopoldsburg, geregisseerd door Luc Stevens. In 2017 vertolkte Maria de hoofdrol in de Limburgse WO I Musical 'Meisjes van Plezier' in een regie van Hubert Schoenmaekers. Maria is de oprichtster van The Christmas Carol Singers en de vaste sopraan op alle optredens.

The Christmas Carol Singers

info@christmas-carolsingers.be

0032 (0)11 34 11 39