The Christmas Carol Singers

Maria Plessers (sopraan) genoot een klassieke zangopleiding aan de Stedelijke muziekacademie van Beringen, de Kunsthumaniora van Brussel en het Conservatorium van Gent. Ze kreeg zangles aan het befaamde L'Académie Internationale de Musique van Nice. In 2008 werd ze verkozen tot aanstormend musicaltalent dankzij haar overwinning in de MSNfame wedstrijd. Maria zong de laatste jaren in verschillende professionele producties in binnen- en buitenland in zowel de opera-, musical- als theaterwereld. Maria vertolkte ‘de aardbeienverkoopster’ in de topmusical Oliver! van Musical van Vlaanderen en ze zong in de Zomeropera Manon Lescaut in Alden Biesen, beide geregisseerd door Frank Van Laecke. Sinds 2012 staat ze met Ladies of the Fifties, en sinds 2015 met Ladies of the Sixties, op de Belgische en Nederlandse podia. In 2016 was Maria te zien in de diverse rollen in het grootschalig totaalspektakel De Groote Rappel in Leopoldsburg, geregisseerd door Luc Sevens. Najaar 2017 zal Maria de hoofdrol vertolken in de Limburgse WO I Musical 'Meisjes van Plezier' in een regie van Hubert Schoenmaekers. Maria is de oprichtster van The Christmas Carol Singers en de vaste sopraan op alle optredens.

Maria Plessers
Annique Janissen
Christof Chapsis

Annique Janissen (mezzo) studeerde in 2011 af aan de Fontys dansacademie, afdeling musicaltheater. Hier speelde de Tilburgse in stukken als Godspell, Company en TheDreaming. Op haar 14de begon ze bij de MusicAllFactory jongeren, waar ze een opleiding van vier jaar afrondde. Als kind verzorgde ze reeds optredens met Frans Bauer en Celine Dion. Naast zingen en acteren kan Annique ook uitstekend goed dansen en dat deed ze reeds bij de Night of the Proms concerten in Nederland. In Engeland is ze zeer actief als allround entertainer. Hier leerde ze steltlopen, vuurdansen en nog veel meer. Annique is lid van de Nederlandse folkmuziekgroep the Crazy Dutch Regulars. In 2010-2011 stond Annique in het ensemble van de musical Oliver! van Musical van Vlaanderen. Hierna ging ze aan de slag bij de succesvolle jaren '50 groep Ladies of the Fifties en sinds kort ook bij de jaren '60 groep Ladies of the Sixties waarmee ze door heel België en Nederland toert. Tevens is Annique actief als danscoach bij verschillende gezelschappen in binnen- en buitenland.

Christof Chapsis (tenor) studeerde ‘muziektheater’ aan het Fontys Conservatorium van Tilburg. Hij kreeg er zangles van Ingrid Zeegers en Edward Hoepelman, dramales van Roeland Vos, Brigitte Odett en Oda Buijs en dansles van André de Jong, Danielle Waijers en Caroline Neijndorff.

In 2012 speelde Christof in het massaspektakel “De Merodes” en in 2014 in "Marie Antoinette", beide in een regie van Luc Stevens. In 2014-2015 stond hij in het ensemble van de Studio 100 musical “14-18” in een regie van Frank Van Laecke. Verder was Christof te zien in de theaterproductie “Zoon/Lief” en de revue “Even Geduld AUB”. Daarnaast had hij een gastrol in de populaire Vlaamse tv-reeks “Familie” en was hij een tijdje zanger in de boysband “5th Avenue”. Christof is ook actief als solozanger in de commerciële muziek onder zijn eigen naam.

 

The Christmas Carol Singers

The Christmas Carol Singers

info@christmas-carolsingers.be

0032 (0)11 34 11 39

The Christmas Carol Singers © 2009